Cégeknek

A munkabér és az ehhez kapcsolódó egyéb ösztönzési elemek minden vállalkozásnál a főbb költségtételek között szerepelnek. A vezetők számára hatalmas kihívást jelent a “megfelelő” jövedelemcsomag meghatározása. Ügyelni kell a belső igazságosságra és a külső versenyképességre is, – ha túl sokat fizetünk, romlik a hatékonyság, ha túl keveset, akkor nem tudjuk megszerezni, megtartani és motiválni a munkatársakat. A jól irányított kompenzációs csomag segít a tehetségek vonzásában a vállalatnál és a jelenlegi alkalmazottak megtartásában. Segít az alkalmazottak moráljának emelésében is, ami növeli a termelékenységet és erősíti vállalkozását. Egyes iparágakban (pl üzleti szolgáltatások, IT) már az alapbérrel összemérhető nagyságú egyéb ösztönzési elemmel, juttatással találkozhatunk, azonban sok dolgozó még mindig nem tudja megfelelően értékelni az alapbéren kívüli motivációs elemek fontosságát.

Teljes kompenzációs csomag értékének kiszámítása

Minden cég más típusú és mértékű ösztönzési elemeket nyújt dolgozói számára, így pusztán az alapfizetés nagysága nem ad elég információt a karrierrel, munkahelyváltással kapcsolatos döntéseik meghozatalánál. Sokan pusztán az alapbérek összehasonláítása alapján hozzák meg döntésüket, pedig könnyen előfordulhat, hogy a teljes ösztönzési csomagjának figyelembevétele és számszerűsítése más döntést eredményezne.

A fenti okok miatt fontos tudatosítani a dolgozókban, hogy az alapbéren felül mit tartalmaz teljes kompenzációs csomagjuk, mely a munkavállaló alapilletményének, rövid távú ösztönzőinek és hosszú távú ösztönzőinek havi (van ahol éves) összegeként határoznak meg. Az összes bérelem számszerűsítése és havi bruttó fizetésre történő átszámítása segít az alkalmazottaknak a fizetési csomagjaikban szereplő kompenzációs és jutalom elemek összértékének megjelenítésében. Ezt a cél szolgálja bércsomag kalkulátorunk is, mely a dolgozók számára teszi lehetővé egyéni csomagjuk értékének kiszámítását.

Dolgozói kompenzációs riport

A cégek számára az ösztönzéssel kapcsolatos kommunikáció hatékony eszköze az alkalmazottak számára személyre szóló teljes kompenzáció kalkulációs riport kidolgozása, amely felvázolja a munkavállalói fizetési csomag összes elemének összértékét és tudatosítja a dolgozókben a cég által nyújtott összes motiváló elem nagyságát. A kalkuláció lehet egyszeri vagy rendszeresen (pl évente) ismétlődő.

A juttatási elemek értékelése terén szerzett tapasztalataink felhasználásával vállaljuk a szervezet minden dolgozójára “Dolgozói kompenzációs riport” elkészítését a cég által megadott adatok feldolgozásával.

Az alábbi gombra kattintva tudja minta riportonkat letölteni, mely megfelelő eszköz a dolgozók számára nyújtott összes ösztönző elem bemutatására és értékük számszerűsítésére – a teljes kompenzációs csomag értékének reális bemutatására. A cég tényleges ráfordításainak bemutatása növelheti a dolgozói elkötelezettséget, elégedettséget és a szervezet iránti lojalitást.

További HR tanácsadási szolgáltatásaink

Kapcsolat

Email: info@mennyitkeres.hu

Telefon: + 36 20 329 2651

Üzenetküldés:

Ajánlja ismerősének!